De jungle van Christus!

Adventure Addict

Dat je tijdens je verblijf in Cidade Maravilhosa een bezoek moet brengen aan het beroemde Christusbeeld staat vast. Absoluut het meest fameuze en drukst bezochte monument in Rio de Janeiro. Maar er zijn verschillende manieren om Jezus te bezoeken. Zo kun je met het traditionele treintje de berg op, je naar boven laten rijden door een taxi chauffeur, gezellig plaats nemen in een georganiseerd toeristenbusje of je bent niet lui en je gaat te voet naar boven. En dat is de enige optie die voor de ‘Adventure Addict’ over blijft. Gepakt en gezakt zorg je dat je ’s ochtends op tijd arriveert bij natuurpark Parque Lage, waar de klim start. De koffie liefhebbers kunnen eerst nog een heerlijk kopje koffie drinken bij het ‘Casa Lage’ restaurant in het park. Maar rond 10.30 uur word je toch geacht te starten aan de voet van de 710 meter hoge Corcovado-berg.

Het begin van de route bevindt zich achter ‘Casa Lage’. De medewerkers van het park registreren daar je naam + starttijd waarna je wordt losgelaten in de jungle van ‘Cristo’ (= Christus). De klimtocht langs watervallen en indrukwekkende uitzichtpunten duurt ongeveer 2 uur en zal niet zonder slag of stoot gaan. Het pad is op bepaalde stukken erg steil waardoor je flink moet klauteren. De kans is groot dat je tijdens je klim door de stadsjungle vergezelt wordt door wat aapjes. Schrik niet, ze doen niets en ja ze zijn dol op bananen! Zorg dus voor vertrek dat je rugzak niet alleen gevuld is met een grote fles water, muggenspray, snacks voor onderweg maar ook met wat bananen voor de bewoners van het Corcovada gebergte. Boven aangekomen op de heilige grond van het 38 meter hoge Christus beeld word je beloond met spectaculaire vergezichten over Rio! Een intensieve tocht maar absoluut een aanrader voor de avonturiers en natuurliefhebbers onder ons.

 

Mocht je deze klimtocht toch liever niet zonder begeleiding willen ondernemen, stuur me dan een bericht via het onderstaande contactformulier zodat ik je in contact kan brengen met een professionele gids!

Meer weten?

15 + 6 =

Startpunt 'Corcovado' hike in Parque Lage

Startpunt ‘Corcovado’ hike in Parque Lage

Pin It on Pinterest

Share This