Lonely at the top – adembenemende views!

Adventure Addict

Door het heuvelachtige landschap kun je in Rio allerlei soorten trektochten ondernemen. De meeste bekende klimtochten zijn de hikes naar het Christusbeeld, de Sugarloaf en de bergtoppen ‘Dois Irmãos‘ en ‘Pedra da Gavea’. Hikes die stuk voor stuk absoluut de moeite waard zijn om te doen en ieder een uniek uitzichtpunt over Rio bieden. De keerzijde van deze klimtochten is dat deze bergtoppen erg populair zijn en vooral in de weekenden druk bezocht worden.

Voor de meer ervaren klimmers onder ons, die zich willen afzonderen in de natuur en niet omringd willen worden door hordes toeristen adviseer ik de klimtocht naar Pedra de Maroca. Pedra de Maroca is een bergtop gelegen tussen het imposante stadsmeer van Rio en de wijk Copacabana en vrijwel onbekend bij toeristen. De klimtocht begint in de favela ‘Ladeira dos Tabajaras’, gelegen achter de straat ‘Rua Siqueira Campos  in Copacabana. Een gepacificeerde favela waar de situatie over het algemeen stabiel is en je als buitenstaander naar binnen kan treden. Wanneer je het metrostation ‘Siqueira Campos’ in de gelijkname straat uitloopt sla je linksaf richting Ladeira dos Tabajaras, hoofdstraat van de gelijknamige buurt. Bovenaan aan de helling, aan het einde van deze straat sta je linksaf richting Rua Euclídes da Rocha. Halverwege deze straat kun je rechtsaf een trap op die je vervolgens leidt naar de heuvel waar de klim kan beginnen. De weg naar de top is op sommige stukken vrij steil en niet gemarkeerd waardoor je in het begin goed moet zoeken naar het startpunt. Aan jou als avonturier dus de taak om deze klimpuzzel op te lossen en het pad te blijven volgen in de juiste richting:)

Mocht je deze tocht toch liever niet zonder begeleiding willen ondernemen, stuur me dan een bericht via het onderstaande contactformulier zodat ik je in contact kan brengen met een professionele gids!

Meer weten?

3 + 15 =

Ingang Ladeira dos Tabajaras

Ingang Ladeira dos Tabajaras

Pin It on Pinterest

Share This