Rio op de fiets!

Sports Fanatic

De leukste en snelste manier om het straat- en strandleven van Rio te leren kennen is met de fiets. Met meer dan 350 kilometer aan fietspaden ervaar je op de fiets het kleurrijke straatleven, ruik je de geuren van de levendige wijken en kom je bovendien makkelijk in aanraking met de gewoonten en gebruiken van de lokale bevolking. Een dagje Rio op de fiets is absoluut een must tijdens jouw verblijf in Cidade Maravilhosa. Er zijn verschillende manieren om een fiets te bemachtigen voor een dagje Rio. Zo kun je gebruiken maken van de ‘Oranje’ stadsfietsen, een bike huren bij een fietsenshop of een fietstour boeken bij een van de lokale aanbieders.

Bekende fietsroutes zijn:

– Fietstocht vanuit Leme langs de stranden van Copacabana, Ipanema en Leblon met een doorsteek naar Lagoa Rodrigo de Freitas, het imposante stadsmeer van Rio, van waar weer terug naar Copacabana.

– Fietstocht vanuit Copacabana naar de oevers van de Baai van Guanabara, tot Lapa en het historische centrum van Rio.

– Fietstocht vanuit Copacabana naar Praia Vermelha tot aan de Suikerbroodberg, van waar terug via Botafogo tot aan Lagoa Rodrigo de Freitas, het imposante stadsmeer van Rio

Meer weten?

8 + 13 =

Santos Dumont Airport

Santos Dumont Airport

Leblon Posto 12

Leblon Posto 12

Pin It on Pinterest

Share This